Martyn Joseph, foto: PR.

Uniek concert van Martyn Joseph in Leiden

Het is Hans van Polanen gelukt om de vermaarde ‘Welshe singer songwriter’ Martyn Joseph naar Leiden te halen. Joseph opende onlangs het concert van Bruce Springsteen in Antwerpen en trekt al jaren lang volle zalen. Polanen: “Het is bijna ondenkbaar dat een man die, overal in Engeland zalen van 1000+ volspeelt, genegen is op 13 december in een winkeltje somewhere nowhere te komen spelen”.

Joseph is al meer dan twintig jaar actief in de muziek. Hoewel hij in Nederland minder bekend is, haalde hij al vijf keer een plaats in de top 50 van de Engelse charts met nummers als ‘Dolphins make me cry’, ‘Working Mother’ en ‘Let’s talk about it in the morning’.

Meer dan een gitaar en een scherpe tong heeft hij niet nodig om het publiek voor zich te winnen. Zijn relatieve onbekendheid bij het grote publiek compenseert hij met een overweldigend charisma en teksten die het publiek bij de keel grijpen.

Joseph is veel meer dan een zanger, hij is een entertainer van het zuiverste ras. Met songs doorspekt met politieke en maatschappijgerichte statements neemt hij het publiek mee op een tocht waarin geen enkel taboe uit de weg gegaan wordt.

Hij werkte samen en trad op met o.a. Suzanne Vega, Chris De Burgh, Art Garfunkel, Celine Dion en Janis Ian, maar voor hem blijft het schrijven van muziek ‘die er iets toe doet en het verschil maakt’ het aller belangrijkste.

Het concert vindt plaats op donderdag 13 december, aanvang 21.00 uur.

Locatie: @themovies, Levendaal 166, Leiden. Reserveren: (071) 541 68 52

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×