Programmaraad wil doorgifte Het Gesprek verhinderen

De uitzendingen van EuroNews mogen in het werkgebied van de Programmaraad Rijnland Bollenstreek (PRRB) niet onderbroken worden voor de programma’s van praatzender Het Gesprek. Dat heeft de programmaraad in een brief aan kabelexploitant Casema laten weten. De programmaraad heeft de brief aan de kabelexploitant gestuurd nadat EuroNews aankondigde dat via haar Casema-kabelkanaal met ingang van aanstaande zaterdag Het Gesprek zal worden doorgegeven tussen 16.00 en 01.00 uur. De PRRB heeft Euronews eerder geadviseerd in het wettelijk basispakket van 15 zenders, waarover programmaraden een bindend advies kunnen geven. Kabelmaatschappijen mogen daar niet van afwijken. Als Casema Het Gesprek inderdaad gaat doorgeven via het kanaal van Euronews handelt Casema volgens de programmaraad in strijd met het afgegeven tv-advies en de Mediawet. De PRRB vindt dat niet aanvaardbaar.

Volgens Euronews sluiten de doelstellingen van Euronews en Het Gesprek goed op elkaar aan. De europese nieuwszender schrijft te hopen dat de PRRB de doorgifte van Het Gesprek toejuicht. De PRRB gaat er vanuit dat het programma van EuroNews ook na zaterdag onverkort zal worden doorgegeven in het wettelijk minimumpakket en dus niet zal worden onderbroken door de uitzendingen van Het Gesprek.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×