Birgitta Dolfing tijdens een eerder afscheid. In 2005 stapte ze samen met Paul Day op. (Archieffoto: Chris de Waard).

Derde afscheid voor SP-raadslid Dolfing

Duo-raadslid Birgitta Dolfing van de SP verlaat de Leidse politiek opnieuw. Dit keer niet vanwege ruzie binnen de partij, maar omdat ze vanwege een nieuwe baan gaat verhuizen. Gisteravond voerde ze voor de laatste keer het woord namens haar partij. Dolfing werd op 6 maart 2002 in de gemeenteraad gekozen. Eind april 2005 stapte ze, samen met toenmalig fractievoorzitter Paul Day en zes van de tien SP-bestuursleden uit die tijd op. Een jarendurende interne machtsstrijd binnen de Leidse SP-afdeling was daarvan de reden.

Toen in oktober 2005 raadslid Driek van Vugt er de brui aan gaf, kwam Dolfing terug in de raad om na de verkiezingen van vorig jaar niet meer terug te keren als raadslid. Wel kwam ze de SP-fractie ondersteunen als duo-raadslid in de commissie “Werk & Financien”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×