Speldjes voor ZwerfAfvalPakkers

De Stichting Nederland Schoon en de gemeente Leiden zetten vandaag ongeveer veertig Leidse burgers in het zonnetje voor hun inzet om de stad schoon te houden. De genomineerden zijn afkomstig van de School voor praktijkonderwijs en de Stichting de Binnenvest. Zij ontvingen rond het middaguur het ZwerfAfvalPakkers-speldje uit handen van wethouder John Steegh (Milieu).

Deze alternatieve ‘Speldjesregen’ is dit jaar voor de vierde achtereenvolgende keer georganiseerd. Wethouder John Steegh was op de School voor Praktijkonderwijs en de Stichting de Binnenvest aanwezig om hen te bedanken voor hun inzet voor de maatschappij en specifiek de eigen gemeente. Daarna overhandigde hij het ZAP-speldje. Ook kregen de beide instanties een oorkonde uitgereikt.

De ZAP-actie is bedoeld om mensen die zich vrijwillig inzetten voor het terugdringen van zwerfafval te bedanken voor hun goede inzet. ‘Schoon trekt schoon aan’, is de redenatie.

Zie ook www.samenwerkenaaneenschonernederland.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×