Leidenaars betrokken bij ontploffing Voorhout

Gisteren zijn vijf jongens uit Leiden, Valkenburg en Voorhout aangehouden, omdat zij een prullenbak hadden opgeblazen.Rond 11.30 uur had het vijftal Met behulp van vuurwerk en een stalen buis de prullenbak, die vlakbij de Voorhoutse voetbalvelden stond, helemaal uit elkaar laten vliegen, waarbij de brokstukken verspreid lagen rond de bevestigingspaal. Een getuige had de vernielers aan de slag gezien en seinde de politie in. Al snel werden twee van de jongens op de Sportlaan in de kraag gegrepen. Tijdens hun verhoor voorzagen zij de agenten van de adressen van hun drie companen, die thuis werden opgehaald. Tegen het vijftal wordt proces-verbaal opgemaakt. De heren waren 16 en 17 jaar oud.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×