Leidse student, Young European of the Year 2007

De Leidse rechtenstudent Paul de Kuijer, is als eerste Nederlander uitgeroepen tot Young European of the Year. De 23-jarige De Kuijer kreeg deze prijs bestaande uit 5.000 euro, omdat hij zich op succesvolle wijze inzet voor Europese integratie, in een tijd waarin veel mensen scepties zijn over Europa. Zo heeft hij bijgedragen aan een aantal educatieve projecten en organiseerde hij op de middelbare school politieke debatten en simulatieparlementen. Als student ontwikkelde hij een lesformule over de Verenigde Naties en organiseerde hij een Europees Studentenparlement. Daarnaast nam de Kuijer in Nederland en Luxemburg op persoonlijke titel deel aan de campagne rond het referendum over het Grondwettelijk verdrag. Hij is tenslotte ook nog eens een actieve en succesvolle deelnemer aan diverse Europese studenten conferenties en denktankbijeenkomsten.

De verkiezing van de Young European of the Year, is een initiatief van de Heinz-Schwarzkopf Foundation. Het doel van de prijs is het belonen van jongeren tussen de 18 en 28 jaar, die zich op buitengewoon succesvolle wijze hebben ingezet voor Europese integratie. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van het Europees Parlement, de Europese Commissie, het Europese Jongeren Parlement en de Heinz-Schwarzkopf “Young Europe” Foundation. Dit jaar werd de prijs voor de tiende keer uitgereikt.De Leidse winnaar is zeer vereerd en noemt de prijs een erkenning van zijn overtuiging en een aanmoediging om op de ingeslagen weg door te gaan. Hij vindt het jammer dat het Nederlandse engagement ten opzichte van Europese integratie te vaak wordt bepaald door de calculator en dat de grondgedachten achter de Europese integratie, vooral door jongeren, vergeten lijken te worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×