Traditioneel jaarlijks Kerstconcert van Hartebrugkoor

Het Hartebrugkoor, verbonden aan de Leidse Hartebrugkerk aan de Haarlemmerstraat, zal aan de vooravond van Kerst een traditioneel Kerstconcert geven. Daarna zullen er twee Kerstnachtvieringen plaatsvinden met de Messe de Minuit van Charpentier (eerste viering) en de Messe Breve van Gounod (tweede viering), Gregoriaanse gezangen en verschillende kerstmotetten. Op eerste Kerstdag voert het koor de Missa Sancti Johannis Baptistae van J. Vermulst uit en worden eveneens enkele kerstmotetten gezongen naast Gregoriaanse gezangen door de Schola Cantorum. Het geheel staat onder leiding van dirigent René Verhoeff.

De Schola Cantorum verzorgt samen met soliste Debby de Lima met het Rorate Caeli de intredezang in het Gregoriaans. De orgelwerken worden uitgevoerd op de twee orgels die de Hartebrugkerk rijk is, het grote Maarschalkerweerd-orgel en het De Wit-koororgel, door de vaste organisten Jan Verschuren en Jan Upperman.

Medewerking aan het Kerstconcert van het Hartebrugkoor en de Schola Cantorum verlenen verder het Vocaal Kwartet Sine Nomine, de solisten Roy Mahendratha (tenor) en Dorien van Rumpt (alt/mezzo) en leden van het kamerorkest Leiden Sinfonietta.

Zondag 23 december, aanvang 15.00 uur, maandag 24 december om 1.00 en 23.30 uur en dinsdag 25 december om 11 uur. Meer info: www.hartebrugkoor.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×