Bewoners Milanenhorst spelen leentjebuur

In de Milanenhorst is Portaal gestart met een leenproject. Bewoners in de flat gaan diensten met elkaar uitwisselen en al de helft van alle bewoners doet mee. Concreet betekent het project bijvoorbeeld dat een bewoner voor een buurman of -vrouw de vuilniszakken buiten zet en iemand anders voor hem of haar weer de ramen lapt. Het idee van het leenproject is ontstaan door een serie huisbezoeken in de Horsten. Bewoners gaven toen aan behoefte te hebben aan medebewoners die bepaalde klusjes konden doen, zonder dat daar veel geld tegenover moest staan. Toen kwam al snel het idee van een soort uitruil van diensten. De afgelopen weken zijn de bewoners van de Milanenhorst huis aan huis bezocht, met de vraag of ze iets voelden voor een dergelijk project.

Er is een scala aan diensten mogelijk. Van het repareren van fietsbanden, computerles, hulp met Nederlands lezen en schrijven, bijles geven, schoonmaken en schilderen tot op de kinderen passen.

Ter gelegenheid van de aftrap van dit project wordt er maandag een bijeenkomst georganiseerd waar de bewoners die deelnemen elkaar kunnen ontmoeten. De bijeenkomst is van 16.30 en tot 18.00 in het Gezinscentrum in de Merenwijk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×