"Je bent toch niet blind!"

Wie vandaag zijn fiets of reclamebord op een blindengeleidestrook heeft gezet, heeft grote kans dat er nu een sticker op dit obstakel geplakt is. Vanmorgen om 11.00 uur zijn (duo)raadsleden en vrijwilligers van PvdA, ChristenUnie, D66, CDA, SP en GroenLinks namelijk gestart met het plakken van stickers op obstakels die op de geribbelde tegels in de Haarlemmerstraat, de Breestraat en de Luifelbaan staan. Met de actie die de naam: “Je bent toch niet blind!” meegekregen heeft, willen de plakkers mensen erop wijzen dat hun achteloos geparkeerde fiets, of neergezette reclamebord veel overlast veroorzaakt voor blinden en slechtzienden.

Wie zich eens met gesloten ogen of een donkere bril op, op straat gewaagd heeft, heeft ervaren hoe moeilijk het is om er de weg te vinden en heelhuids op de eindbestemming aan te komen. De blindengeleidelijnen zijn neergelegd, om de visueel gehandicapten zoveel mogelijk te helpen bij het overleven in de straatjungle. Ze vormen bijvoorbeeld een spoor naar de ingang van een winkelcentrum of een zebra, of vormen een rechte lijn door een winkelstraat. Door alle obstakels is het echter nog maar de vraag of de visueel gehandicapte dit spoor zonder kleerscheuren kan blijven volgen. Een blindenstok blijft bijvoorbeeld heel gemakkelijk hangen tussen de wielen van een fiets en merkt een op hoofdhoogte uitstekend reclamebord al helemaal niet op. Een obstakelvrije blindengeleidestrook maakt het dus een stuk makkelijker en veiliger. Op www.blindenstrook.nl is meer informatie te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×