Russische toptalenten in Leidse Waag

Katja Pitelina en Vasily Ilisavsky spelen in de Leidse Waag werken voor fluit en piano van Beethoven en tijdgenoten. In het begin van de negentiende eeuw was dit een zeer populair repertoire, dat ten onrechte wat in de vergetelheid is geraakt. Pitelina en Ilisavsky zijn afkomstig uit Rusland en hebben beiden een passie voor oude muziek en authentieke instrumenten. Ze studeerden ‘historische uitvoeringspraktijk’ aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, die wereldwijd toonaangevend is in deze muziekvorm.

Pitelina won in haar jeugd vele muziekconcoursen. Momenteel legt zij bij Barthold Kuijken de laatste hand aan de tweede fase van haar studie. Zij speelt in verschillende barokorkesten en is geregeld te horen bij internationale tournees en muziekfestivals.

De wereldberoemde pianiste Martha Argerich noemde Ilisavsky een “hele speciale, creatieve en inspirerende musicus”. Hij heeft een internationale carrière opgebouwd en is eveneens te horen bij grote festivals.

Het concert vindt plaats op woensdag 19 december, aanvang 20.15 uur. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd: 071-513 17 04 of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×