Geen Rembrandt Cultuurfestival in 2008

De kans dat er in 2008 een Rembrandt Cultuurfestival komt is erg klein. Dat bevestigt de voorzitter van de organiserende stichting Wim de Wolf. Begin deze maand beloofde het College van B&W om de gemeenteraad voor te stellen 110.000 euro subsidie te verstrekken. Het resterende tekort van 40.000 euro moest de organisatie maar bij het Centrummanagement halen, zo vond het college. Als dat voorstel in december door de raad was goedgekeurd, was er nog net genoeg tijd geweest om het festival door te laten gaan. Het staat echter niet op de agenda van de gemeenteraadsvergadering van aanstaande donderdag en dus praat de raad er op z’n vroegst pas in januari over. Te laat dus.

Centrummanager Robert Strijk had de 2008-editie van het festival al eerder afgeschreven en ook het geld dat het Centrummanagement had kunnen bijdragen heeft inmiddels een andere bestemming gekregen. Zo kreeg de Leidse Jazzweek inmiddels 20.000 euro en is de andere helft bestemd voor een aantal andere evenementen die Strijk nog niet wil noemen. “Het zou kunnen dat het bestuur van het Centrummanagement dat wil heroverwegen en in januari de begroting aanpast”.

Advertentie

Leiden rembrandtfestival


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×