Vormen onder water

In het Leidse Diaconessenhuis is een expositie te zien met het werk van Marlies van Boekel. Van Boekel is sinds een aantal jaren gefascineerd door wat er onder water met een lichaam gebeurt. De vormen onder water vertekenen, vervormen en vloeien uiteen. Van Boekel: “Een beweging van de zwemmer keert terug als een echo in een golvende beweging van het water. Het water plooit zich om de zwemmende figuur”. De kunstenaar werkt realistisch, maar door de vervormingen ontstaat vaak een abstract effect.

De expositie is te zien tot 28 januari tijdens kantooruren in de gang tussen de centrale hal en de verpleegafdelingen van het Diaconessenhuis.

Houtlaan 55, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×