De beoogd CDA raadsleden tijdens de installatie van het eerste college met CDA deelname in 8 jaar. Rechts Frank van Dijk

CDA fractie zet verjonging door

De deelname aan het nieuwe college en het vertrek van Joost Bleijie geven de CDA fractie vanaf januari een heel ander gezicht.  Fractieleider Jan Jaap de Haan is inmiddels wethouder, Joost Bleijie wordt in het nieuwe jaar centrummanager. Eerder vertrok Marga de Rooij al uit de fractie die in 2006 werd geïnstalleerd. Haar opvolger Arjen Bonestroo wordt nu fractievoorzitter. Hij was één van de onderhandelaars voor het collegeakkoord. Naast oudgediende Abraham Flippo en de enige dame in het gezelschap Monique van Sandick ziet hij de fractie gecompleteerd met Geerten Boogaard en Frank van Dijk.

De beoogd raadsleden zijn voormalig studenten die recentelijk hun maatschappelijke carriere zijn gestart. Van Dijk is persoonlijk medewerker van CDA Kamerlid Maarten Haverkamp. Zijn nieuwe collega in de fractie Geerten Boogaard werkt als onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam.

De entree van de nieuwelingen zorgt voor een verdere verjonging van de CDA fractie. Beiden zijn midden twintig. De nieuwe wethouder De Haan is niet bang voor verlies van dossierkennis binnen zijn fractie nu hij zelf naar de andere kant van de tafel is gegaan. “Zowel Geerten als Frank zijn al duo-raadslid vanaf 2006 en dus betrokken bij alle beraadslagingen tot nu toe.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×