Geen paardentram meer door Leidse straten

De 45-jarige Spanbroekse paardentrambestuurder, de heer V, zal de Leidse straten niet meer opvrolijken. Hij vindt Leiden namelijk zo ongastvrij, dat hij er nooit meer met zijn paardentram naartoe gaat.Het begon allemaal in september 2006, toen V. met de bewoners van zorgcentrum Zuydtwijck een rit door de Sleutelstad zou gaan maken. Zijn vrachtwagen met aanhanger, waarin hij zijn paard en de tram geladen had, was waarschijnlijk niet voorzien van een navigatiesysteem, want hij belandde bij zorgcentrum Rijn en Vliet.Hoewel zijn vrachtwagen de afrit voor het zorgcentrum blokkeerde, besloot hij toch naar binnen te gaan om bij de receptie de weg te vragen. Ondertussen konden Twee taxibusjes die over de Aaltje Noordewierlaan kwamen aangereden, Rijn en Vliet even niet meer bereiken. De chauffeurs vonden dat zo vervelend, dat er een scheld- en vechtpartij ontstond. Hierbij liet ook de verdwaalde trambestuurder zijn handjes wapperen, tenminste dat zeggen de taxichauffeurs. V. zelf ontkent deze beschuldiging.

Nadat de bewoners van Zuydtwijck toch hun tramritje gemaakt hadden, moest V. voor een proces-verbaal naar het politiebureau, dat vanwege de verbouwing wat rommelig en lawaaiig was. Hij vertelt: Ik ben schandelijk behandeld. Over de agent die hem verhoordde zegt hij: “dat was een malloot”. Uiteindelijk moest V. die al eerder veroordeeld is in verband met mishandeling, deze week voorkomen bij de politierechter in Gouda. Daar kreeg hij een werkstraf van 60 uur opgelegd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×