Opruimactie blindgangers op nieuwjaarsdag

Voor het vierde achtereenvolgende jaar wordt op twee januari een grote opruimactie georganiseerd om niet ontploft vuurwerk van de straat te halen. Deze zogenaamde blindgangers vormen een groot gevaar, met name voor kinderen die na de jaarwisseling op zoek gaan naar overgebleven vuurwerk. De blindgangers zijn verantwoordelijk voor maar liefst één op de vijf vuurwerkslachtoffers. Het is daarom ook van belang om de vuurwerkresten direct na het afsteken op te ruimen en vuurwerk dat niet is afgegaan in water onder te dompelen. Op nieuwjaarsdag gaat de gemeente Leiden zelf al de straat op om met veegwagens zoveel mogelijk vuurwerkresten op te ruimen.

De opruimactie wordt georganiseerd door het project ‘Leiden Buitengewoon Veilig’ waarin de woningcorporaties Ons Doel, Portaal en de Sleutels van Zijl en Vliet samenwerken met de Leidse Welzijnsorganisatie (LWO), de bewonersorganisaties, jongeren, het zakgeldproject 2work4, de gemeente Leiden en de Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland.

Na de opruimactie is er voor de deelnemers koffie met wat lekkers.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×