Het nieuwe jaar in met 'Tante Patent'

Op de eerste avond van het nieuwe jaar spelen ‘Firma Rieks Swarte’ en ‘Toneelschuur Producties’ de gezellige familievoorstelling ‘Tante Patent en de grote Sof’ naar de krantenstrip van Annie M.G. Schmidt. Het verhaal speelt zich af in een klein stadje, waar Tante Patent een offervat uit haar tuintje opgraaft. Een echte Batavier, de heer de Sof, komt het offervat opeisen, maar Tante Patent heeft deze net weggegeven. Een complexe zoektocht door het stadje zorgt voor hilarische verwikkelingen. Rieks Swarte is bekend van zijn voorstellingen ‘Ja Zuster Nee Zuster’, ‘Wind in de Wilgen’ en ‘Hondje’ bij het Ro theater. Met acteurs, poppen, rekwisieten en een uitgebreid decor zet hij Tante Patent op het toneel. Een bijzonder leuke voorstelling voor jong en oud!

Tante Patent is een keurig dametje, dat in een al evenzo keurig Hollands stadje woont, met allemaal keurige mensen om zich heen. “Alles komt goed, zolang je maar gewoon doet” is haar motto. Aan het einde komt alles ook wel goed, maar of haar avonturen allemaal zo gewoon zijn is de vraag.

Tekst Annie M.G. Schmidt, regie Rieks Swarte, muziek Fay Lovski, spel Ferdi Janssen, Siem van Leeuwen, Rogier In het Hout, Marlyn Coetsier en Rieks Swarte. Meer info: www.firmarieksswarte.nl

Voorstelling in de Leidse Schouwburg op dinsdag 1 januari, aanvang 19.00 uur. Kaarten zijn te bestellen op: (0900) 900 1705 (25ct. p/m) of via de website: www.leidseschouwburg.nl

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×