'Oorlog' in Noord al begonnen

Het zijn vooral de jongeren, die niet kunnen wachten tot de jaarwisseling. In tegenstelling tot het massale vuurwerk, klinken er nu de hele dag een soort van losse geweerschoten door de wijk en worden argeloze voorbijgangers bestookt met rotjes. “Het lijkt wel oorlog” zegt een bejaarde buurtbewoner. Volgens de Nieuwjaarskrant van het Noorderkwartier zijn er in Leiden-Noord enkele rivaliserende jongerengroepen, die elkaar niet opzoeken, maar juist ontlopen. Elke groep heeft zijn eigen stek: Buurthuizen ’t Spoortje, De Kooi en Op eigen Wieken. De jongeren komen er graag. Wat ze met oud en nieuw gaan doen? “Kerstbomen verbranden en vuurwerk afsteken. Overdag gaan we naar het buurthuis als er iets leuks georganiseerd wordt en ’s avonds vieren we feest. Samen met de ouderen trouwens. Dan kan er op het vreugdevuur wel eens wat meer worden opgestookt dan alleen maar bomen”, aldus een van de jongeren in de Nieuwjaarskrant.

De krant geeft verder aan, dat niemand een vergunning voor het vreugdevuur wil aanvragen, in verband met de verantwoordelijkheid die daar uit voortvloeit.

Op 2 januari wordt er een grote opruimactie in de wijk gehouden. Vrijwilligers kunnen zich hiervoor aanmelden bij een van de bovenstaande buurthuizen op 2 januari om 11.00 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×