Matt Schofield, foto: PR.

Feestelijke en muzikale heropening Q-bus met Matt Schofield

Na een ingrijpende verbouwing van twee jaar wordt op 10 januari het poppodium ‘Q-BUS’ aan de Middelste Gracht heropend. Het verouderde complex is naar huidige normen aangepast en het eindresultaat mag er zijn: prachtige en functionele ruimtes. De muzikale heropening wordt georganiseerd door Hans van Polanen met een exclusief optreden van de jonge, Engelse gitaarheld Matt Schofield en zijn Band. Schofield wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde artiesten van de jonge garde bluesgitaristen. Volgens het Engelse magazine ‘Guitarist’ is het gitaarspel van Schofield “dynamite” en is deze jonge gitarist een belofte voor de toekomst van de blues.

Zijn eerste solo-cd kwam uit in 2004. Het afgelopen jaar stond hij ondermeer op het podium met grootheden als Jan Akkerman en Robben Ford.

In 2006 maakte Schofield met zijn vaste drummer en organist / toetsenman grote indruk op vele grote Europese festivals van Moulin Blues en de Koninginnenach in Nederland via de Breminale in Duitsland tot aan Peer in België.

Dit jaar zal Schofield optreden op het North Sea festival in Rotterdam. Voor wie niet wachten kan: donderdag 10 januari als knallende opening in de Q-Bus.

Aanvang: 21.00 uur. Meer info: 071-5416852.

Q-BUS, Middelste Gracht 142, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×