Willem van Ekeren, foto: Hans Speekenbrink

Unieke mix Barok, Poëzie & Blues

De X presenteert een bijzonder optreden van zanger/pianist Willem van Ekeren, die een unieke mengeling brengt van Barok, Poëzie en Blues. Van Ekeren was onder andere te zien in ‘Vrije Geluiden’ van de VPRO. Tijdens het concert verweeft hij 13 gedichten uit Bukowski’s bundel ‘The Last Night of the Earth Poems’ met 13 delen uit het ‘Wohltemperierte Klavier’ van J.S. Bach. Zijn rauwe, bluesy stemgeluid doet denken aan een vroege Tom Waits, maar de zanger wordt ook vergeleken met Randy Newman, Bob Dylan en Billie Holliday.

De gedichten zijn krachtige, uitgesproken waarnemingen van het leven van alle dag en laat zien hoe te overleven. Van Ekeren relativeert op zijn eigen, filosofische en soms geestige manier. Zijn Bach-Bukowski is een muzikale mengvorm die zijn gelijke niet kent. Meer info: www.bach-bukowski.nl

Het concert vindt plaats op zaterdag 12 januari, aanvang 21.00 uur. Meer info: www.de-x.nl

Tuinzaal Burcht, Burgsteeg 14, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×