Rilana Erades speelt zondag op Lakeside Worldchampionship

Rilana Erades speelt zondag 6 januari als eerste dartspeelster uit Leiden op de Lakeside World Professional Darts Championship in Engeland. Bij winst op haar tegenstander, de Nederlandse Karin Krappe, plaatst de 23-jarige debutante zich direct voor de halve finale van het officieuze wereldkampioenschap. De wedstrijd wordt zondag om 21.00 uur live uitgezonden op Eurosport, terwijl SBS6 er ’s avonds een samenvatting van laat zien.

Andere coryfeëen die de Leidse kan tegenkomen zijn de veelvoudige WK-finaliste Francis Hoenselaar uit Rotterdam en Trina Gulliver, die net als de Nederlander Raymond van Barneveld (vijf overwinningen) grossiert in WK-titels. De Engelse won de Lakeside inmiddels zeven keer-op-rij. Rilana Erades versloeg Gulliver tijdens een oefeninterland ooit als enige op het Lakesidepodium in Frimley Green.

Rilana Erades heeft het laatste jaar een enorme groei doorgemaakt. Met haar 23 jaren kan het grote darttalent inmiddels bogen op meer dan 50 toernooi-overwinningen, waarvan dit jaar de Spring Cup in Veldhoven en het Lakeside kwalificatietoernooi in Bridlington, Engeland het meest tot de verbeelding spreken. Erades is tevens lid van het Nederlands team en wordt door hoofdsponsor Business Club Leiden in staat gesteld in Engeland te spelen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×