Patiënten met Prikkelbare Darm Syndroom gezocht

Het Diaconessenhuis Leiden houdt een wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van een probioticum op de klachten en darmflora van patiënten met het prikkelbare darmsyndroom (PDS). Het Diaconessenhuis zoekt deelnemers aan dit onderzoek. PDS-patiënten die tussen de 18 en 65 jaar zijn en in de regio Leiden, de Duin- en Bollenstreek, Zoeterwoude, Zoetermeer of Den Haag wonen, kunnen zich aanmelden.

Een groep patiënten krijgt dagelijks, gedurende 8 weken, twee maal daags een flesje probioticum, de andere groep dagelijks twee flesjes met een placebo (nepmiddel). De afdeling maag-darm-leverziekten onderzoekt de invloed van deze dagelijkse inname op de klachten en de samenstelling van de darmflora van de deelnemers. Met deze kennis kan de kwaliteit van leven van PDS-patiënten in de toekomst worden verbeterd. Het onderzoek duurt in totaal ongeveer 20 weken. Deelnemers komen in totaal 5-8 keer voor onderzoek naar het Diaconessenhuis en krijgen een onkostenvergoeding. Meer over dit onderzoek staat op www.pdsb.nl bij Onderzoek.

Aanmelden
Heeft u interesse in deelname aan deze studie, mail dan uw gegevens naar: Annemieke Thijssen, arts-onderzoeker, aythijssen@diac-leiden.nl, vermeld hierbij uw adresgegevens, geboortedatum en het telefoonnummer waarop u te bereiken bent. Indien u niet beschikt over e-mail, kunt u bellen naar het Diaconessenhuis, 071-5178178, ma-do tussen 9.00 en 16.00 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×