Drie inbraken in Leiden

De portemonnee van een bewoner van de Zeemanlaan is in de nacht van dinsdag op woensdag uit de woning gestolen nadat de voordeur werd opengeflipperd of -gehengeld. Hetzelfde geldt voor een inbraak in een woning aan de Obrechtstraat. In dezelfde nacht werd er in deze woning ingebroken. Twee handtassen met inhoud werden weggenomen. Uit een woning aan de Lopsenstraat werden eveneens waardevolle spullen gestolen. Een portemonnee en een tas met inhoud waren na de inbraak verdwenen. De voordeur werd ook in dit geval mogelijk via te hengelen of flipperen opengemaakt.

De politie roept op om de voordeur altijd op het nachtslot te doen. Op die manier kunnen kwaadwillenden nooit binnen komen door te ‘flipperen’ of te ‘hengelen’. ‘Flipperen’ betekent dat de inbreker een stuk plastic tussen de deurpost en de deur schuift waarmee hij de schoot wegduwt, waarna de deur openvalt. ‘Hengelen’ is door de brievenbus de klink aan de binnenkant van de deur proberen naar beneden te halen of de sleutel die in het zicht ligt, proberen te bemachtigen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×