Dief springt achterop bij slachtoffer

Een 24-jarige Leidenaar die gisternacht rond 2.00 uur naar huis fietste, kreeg plotseling ongevraagd een bijrijder op zijn bagagedrager. Deze bijrijder, een 20-jarige inwoner van Zoeterwoude, liet de Leidenaar onder bedreigingen op de Apothekersdijk stoppen en stal zijn telefoon. Daarna sprong hij weer achterop en dwong het slachtoffer door te rijden naar de Willem de Zwijgerlaan. Daar stapte hij af en rende weg. De Leidenaar besloot hem te volgen en zag hem een woning ingaan. Hij lichtte de politie in, die hem op basis van het signalement kon aanhouden en opsluiten.Omdat de Zoeterwoudenaar zich al vaker zo zeer misdragen heeft dat hij in aanraking met de politie kwam, moet hij zich morgen verantwoorden voor de rechter-commissaris.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×