Expeditie naar broeikaswereld van de toekomst

In het derde deel van de serie Leidse winterlezingen is het woord aan Professor H. Brinkhuis. Brinkhuis was een van de leiders van de befaamde expeditie ‘Arctic Coring’ in 2004. Een fascinerende conclusie van deze expeditie is, dat de aarde zo’n 55 miljoen jaren geleden een broeikas was: er werden subtropische algen op de Noordpool ontdekt. De prijswinnende publicaties van Brinkhuis waren een wetenschappelijke sensatie, waar tijdens de lezing uitgebreid op in wordt gegaan.

De lezing is getiteld ‘Op expeditie naar de broeikaswereld van de toekomst’ en is de derde in de serie boeiende lezingen over aarde, klimaat en mens. De sprekers zijn bekende wetenschappers, die weten hoe de nieuwsgierigheid van een breed publiek te prikkelen. Ze vertellen over hun eigen fascinerende onderzoeksresultaten en soms barre expedities.

De lezing vindt plaats op 22 januari. Zaal open: 19:30 uur, aanvang: 20:00. De toegang is gratis. Het programma is te vinden op de website: www.naturalis.nl

De Leidse Winterlezingen is een initiatief van GEA Kring Rijnland en wordt gerealiseerd in samenwerking met Natuurhistorisch Museum Naturalis en Stichting Geologische Aktiviteiten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×