Leven met water in Leiden

In het kader van het project ‘U bevindt zich hier’ van het RAP architectuurcentrum is een speciale vitrinetentoonstelling te zien bij het Regionaal Archief Leiden. Onder de titel: ‘Leiden bijzonder in kaart – Leven met water’ worden kaarten en foto’s getoond, die de veranderingen weergeven van de ‘waterlopen’ van onze Sleutelstad. Door overkluizingen en dempingen is vooral het beeld van vele oude straten totaal veranderd. Dit is ook te zien op de computeranimatie, die deze ontwikkelingen door de eeuwen heen weergeeft. De tentoonstelling loopt tot en met 18 maart. Regionaal Archief, Boisotkade 2A, Leiden.

Op de foto: “Caerte vertonende de wateren der Stede Leyden mitsgaders de manier om desselve met goet water te verversschen”, door Joannes Camphuisen ca. 1610-1640.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×