Bijeenkomst Holocaust Memorial Day

Op 27 januari is het Holocaust Memorial Day. In 1945 werd op deze dag het kamp Auschwitz bevrijd.Sinds 2005, 60 jaar na dato, wordt op deze dag wereldwijd stilgestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.Ook wordt dan gekeken naar het nu en de toekomst. Het doel van Holocaust Memorial Day is naast herdenken, namelijk ook het vergroten van het bewustzijn van iedereen ten opzichte van discriminatie en uitsluiting,om zo vervolging in de toekomst te voorkomen.

Ter gelegenheid van de Holocaust Memorial Day, organiseert CiJO (CIDI Jongerenorganisatie), aanstaande donderdag een bijeenkomst op de universiteit.Rob Cohen, een jood die Auschwitz overleefde zal dan vertellen over zijn ervaringen. Ook wordt stilgestaan bij antisemitisme, Holocaustontkenning en de positie van religieuze en etnische minderheden in de Islamitischewereld. Tenslotte vindt er een discussie plaats over de volgende stelling:´Joodse leerlingen in Nederland moesten naar aparte scholen.Bestuurders hebben amper tegengewerkt, terwijl in België, Frankrijk en nazi-Duitsland dit minder was. Wat waren de gevolgen van die opstelling voor dejoden; is er een verband dat er in Nederland een veel hoger percentage is omgekomen dan in België of Frankrijk?´De bijeenkomst vindt plaats in zaal A028 van het pand aan Steenschuur 25 en duurt van 13.00 tot 16.30 uur. Iedereen is welkom.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×