Lenferink wil ME komende jaarwisseling eerder inzetten

Om het uit de hand lopen van de jaarwisseling te voorkomen, wil burgemeester Lenferink de Mobiele Eenheid (ME) de komende oudejaarsavond preventief inzetten. Hij schrijft dat in antwoord op vragen die de VVD onlangs stelde. Afgelopen jaarwisseling werkte de ME-inzet in de Stevenshof volgens de burgemeester prima, maar werd de politie in De Kooi verrast door het vroege tijdstip waarop de ongeregeldheden begonnen. De gemeente wil ook andere partijen in de stad stimuleren om stelling te nemen tegen het ‘walgelijke gedrag’ zoals dat tijdens de jaarwisseling plaatsvond.

Hoeveel de schade bedraagt die tijdens de jaarwisseling is aangericht, wordt nog geinventariseerd. Zoals altijd probeert de gemeente deze schade te verhalen op de daders. Om die zoveel mogelijk te kunnen achterhalen zijn op beperkte schaal opsporingscamera’s ingezet. Omdat de vraag naar dergelijke camera’s vanuit de verschillende politiekorpsen vele malen groter bleek te zijn dan het aantal beschikbare camera’s, heeft burgemeester Lenferink besloten dat de gemeente zelf een aantal van deze opsporingscamera’s aan zal schaffen voor de politie Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×