Debat over godslastering

Volgende week vrijdag vindt er een symposium plaats over de vraag: “Mag je spotten met God en hoe moeten gelovigen zelf met spot omgaan?” Tijdens dit symposium gaan de theologen Johan Goud, die spot als een positief verschijnsel en aansporing tot zelfonderzoek ervaart, en Jan Hoek, die vindt dat godslastering uit intolerantie voortkomt en bestreden moet worden, met elkaar in debat, onder leiding van prof. dr. Th. M. van Leeuwen.

Dit Leids symposium is alweer het vijfde in een reeks, die georganiseerd wordt door de Kring van Episcopius, het samenwerkingsverband tussen het Remonstrants Seminarium, gevestigd aan de Universiteit Leiden, en de Remonstrantse Gemeente Leiden. Iedereen die belangstelling heeft, is vanaf 16.00 uur welkom in de Lokhorstkerk aan Pieterskerkstraat 1. Het symposium duurt tot ongeveer 18.00 uur en de toegangsprijs bedraagt €5.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×