Mishandelaars na ruim half jaar opgepakt

Een half jaar nadat een 44-jarige man ernstig mishandeld werd, zijn de daders aangehouden. Het slachtoffer zag op de avond van zaterdag 30 juni vorig jaar, hoe een man een vrouw mishandelde op de Prinsessekade. Hij bleef het tweetal nakijken, wat de verdachte niet beviel. Hierop ontstond een woordenwisseling tussen de twee mannen.

De mishandelaar liep met de vrouw verder, richting Oude Singel. Het slachtoffer was bezorgd over de toestand van de vrouw en volgde het tweetal op afstand. Op de hoek van de Beestenmarkt en Oude Singel, ontstond opnieuw een woordenwisseling. Bij de verdachte voegden zich nog twee fietsers. Eén van hen sloeg de 44-jarige in het gezicht met een kettingslot, waardoor hij het bewustzijn verloor en op de grond viel. Daarna kreeg hij nog een aantal trappen. Het slachtoffer liep onder meer een gebroken kaak en verwondingen op aan zijn gezicht en de rest van het lichaam. Aan de hand van verklaringen van getuigen en telefoongegevens, heeft de politie de drie mannen aangehouden. Op 7 januari werd een 18-jarige man gearresteerd, op 9 januari een 20-jarige en afgelopen maandag werd ook de laatste dader, een 19-jarige man opgepakt. Het drietal woont in Leiden, en logeert voorlopig in de cel.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×