26 aanhoudingen bij illegaal pokertoernooi

De politie heeft afgelopen nacht in samenwerking met de belastingdienst een inval gedaan bij een illegaal pokertoernooi dat werd gehouden in een loods aan de Evertsenstraat. In de loods trof de politie ongeveer 80 mannen en vrouwen aan. Volgens de Wet op de Kansspelen is pokeren om geld strafbaar. De politie heeft in totaal 26 personen aangehouden voor onder andere het overtreden van de Wet op de Kansspelen en/of het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. De vermoedelijke organisator van het toernooi, een 28-jarige Leidenaar, is aangehouden. De politie heeft in de loods een hoeveelheid geld inbeslaggenomen. De politie kwam de illegale pokertoernooien in Leiden op het spoor dankzij tips. De illegale pokertoernooien zouden sinds november vorig jaar in Leiden gehouden zijn.

Naast het feit dat het pokeren om geld verboden is, deed de politie de inval omdat de bezoekers voor overlast in de woonwijk zorgden. Ook is de loods volgens de politie gevaarlijk voor zoveel personen, omdat er geen vluchtwegen zijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×