Oppassen voor telefoonfraude!

Er schijnt momenteel een bende actief te zijn, die via een ingetoetste code de simkaart van de mobiele telefoongebruiker kan kraken. Er zijn al verschillende varianten bekend: Men wordt zogenaamd gebeld door iemand van de provider met het verzoek 09# of #09 in te toetsen ter controle van uw toestel, of men wordt gebeld met de mededeling de ‘gelukkige prijswinnaar’ te zijn met hetzelfde verzoek om de codes in te toetsen. Vervolgens kunnen de bellers de simcode kraken en gebruik maken van het telefoonnummer, met alle financiële gevolgen van dien. Een andere methode is een smsje met dezelfde mededeling en het verzoek om nummer 0141455114 te bellen. Niet doen dus! Deze twee vormen van GSM-fraude zijn officieel bevestigd door de KPN en Vodafone.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×