ROC en Centocor gaan samenwerken

Afgelopen vrijdag hebben het Middelbaar Laboratorium Onderwijs van het ROC Leiden (MLO) en Centocor, een bedrijf in de biofarmaceutische industrie, een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Beide instellingen kunnen elkaar hierdoor aanvullen en versterken wat betreft expertise en faciliteiten.Doel van de samenwerking is de start van een nieuwe opleiding Laboratoriumtechniek op niveau 2. Met deze opleiding hopen de samenwerkingspartners het aantal analisten in de biofarmaceutische industrie te vergroten.

Met behulp van de opleiding kunnen niet MLO-gediplomeerde medewerkers van Centocor zich naar een hoger niveau ontwikkelen, waardoor ze breder inzetbaar zijn. De medewerkers volgen één dag lessen bij het ROC en werken de overige dagen gewoon bij Centocor.Na afronding van de opleiding ontvangen ze een diploma dat voor een verkorte MLO-opleiding staat. Dit diploma heeft ook bij andere werkgevers een herkenbare waarde.De samenwerking is een eerste stap in een traject waarbij het ROC en het bedrijfsleven samen werken aan een betere aansluiting van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in de biotechnologie.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×