Tref maatregelen voor een overstroming

Sinds afgelopen woensdag is op de Risicokaart van Zuid-Holland te zien, welke gebieden er in geval van een overstroming, onder water kunnen komen te staan. Aan de hand van verschillende tinten blauw, kan ook nog eens worden afgelezen tot hoe hoog het water er in het meest ongunstige geval kan stijgen. Waar het water vandaan komt, of hoe lang het duurt totdat het op het hoogtepunt is gekomen, wordt niet aangegeven.

De Risicokaart is een initiatief van de rijksoverheid en wil burgers inzicht geven in de risico’s in hun omgeving, zodat zij zich daarop kunnen voorbereiden. Andere risico’s waarin de kaart inzicht geeft, zijn onder andere transporten met gevaarlijke stoffen, bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken en de nabijheid van LPG-tankstations.Overigens is de kaart nog niet helemaal up to date. Er w ordt hard gewerkt aan het toevoegen van dijken en het opvullen van witte plekken. Op de kaart die nu online is, zijn de overstromingsrisico’s te zien die het gevolg zijn van een doorbraak van buitenwater zoals de zee,grote rivieren en meren. Over twee maanden volgt informatie over de overstromingsmogelijkheden in de buitendijkse gebieden.Wie meer wil weten over de risico´s, kan een kijkje nemen op www.risicokaart.nl.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×