Stadsvogels verhuisd naar Leidse Hortus

Eind vorig jaar organiseerde Rap Architectuurcentrum de ontwerpwedstrijd ‘Stadsvogel zoekt Huis’. Een deel van de inzendingen, zowel van kinderen als volwassenen, is te zien in de Leidse Hortus Botanicus. Zondag, 10 februari, zullen twee juryleden: bioloog Bart van Konijnenburg en kunstenaar Robbert Kiewiet een toelichting geven op de vogelhuisjes, tijdens de themawandeling. Op de website van de Hortus (www.hortusleiden.nl) is de bouwplaat van het winnende ontwerp te downloaden.

Na 30 maart worden de winnende nestkasten nog een jaar lang in Vogelpark Avifauna geëxposeerd.

Van Konijnenburg zal tijdens de wandeling in de Hortus ook op zoek gaan naar typische wintergasten als de koperwiek, de groenling en het goudhaantje. De wandeling start om 12.00 uur bij de ingang van de Hortus.

De vogelhuisjes zijn te bewonderen van 10 februari tot en met 30 maart.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×