Vanmiddag werd, onder grote belangstelling, de tentoonstelling 'U bevindt zich hier', een reis door Leiden in 80 kaarten geopend, in het RAP architectuurcentrum. Naast de feestelijke opening van deze boeiende tentoonstelling door wethouder John Steegh, werden ook de prijswinnaars bekend gemaakt van de wedstrijd: 'Maak je eigen kaart van leiden'. Architect Peter van Swieten lichtte uitvoerig de twaalf genomineerden toe, die ieder een totaal eigen beleving van de 'Leidse kaart' lieten zien. De keuze bleek moeilijk, want er waren flink wat winnaars. Alle inzendingen van de publieksprijsvraag zijn te zien op de tentoonstelling, naast bijzondere en vaak unieke kaarten van de Sleutelstad en speciaal gemaakte werken van Leidse kunstenaars. Kunstenaar Bernadette Drenth vervaardigde een gewaad met de plattegrond van Leiden erop. Wethouder Steegh bevestigde een magneetje op het kunstige kledingstuk, waarmee hij aangaf 'zich te bevinden' bij het RAP architectuurcentrum in de Nieuwstraat. Meer info, openingstijden, lezingen en workshops: www.rapsite.nl, www.ubevindtzichhier.nu en www.peenenui.nl

Op de foto links: één van de eersteprijswinnaars Thomas (9jaar) voor zijn kaart 'zweetvoeten', rechts: John Steegh bevestigt magneetje ter opening van de tentoonstelling. Foto's: Jacqueline Borg.

'U bevindt zich hier', reis door Leiden in 80 kaarten

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×