Jacht op patsers geopend

Politie en justitie hebben de jacht op patsers geopend. Onder patsers worden mensen verstaan, die bijvoorbeeld in een dure auto willen rijden en daarvoor op criminele manier gekregen geld, witwassen. Zij beschikken op onverklaarbare wijze ineens over een groot vermogen.Politie en justitie zetten zich de komende tijd in om deze vermogens, die verkregen zijn door middel van strafbare feiten, in beslag te nemen. Ook goederen worden in beslag genomen, als na onderzoek blijkt dat deze met behulp van zo’n vermogen gekocht zijn.Informatie over deze patsers zoekt de politie zelf, maar ook burgers geven vaak nuttige tips.

Gisteren is in Leiden de eerste patser aangehouden. Het betreft een 29-jarige Leidenaar die in een zwarte BMW 530D reed. Deze auto is in beslag genomen en de man zit op verdenking van hetwitwassen van crimineel vermogen, vast.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×