Symposium publieke geschiedenis

Een aantal studenten van het Instituut voor Geschiedenis van de Universiteit Leiden, organiseert deze maand een internationaal symposium met de titel: ‘Rendez-vous with Clio. Representation of the past in public spheres’.Het thema van dit symposium is publieke geschiedenis. Dat begrip omvat heel veel facetten, die allemaal getoond worden aan een breed publiek. Te denken valt bijvoorbeeld aan monumenten, musea, geschiedenisonderwijs en historisch theater.

Tijdens het symposium worden het nut, de noodzaak en de voor- en nadelen onderzocht, van een aantal van deze onderdelen.Het symposium wordt gehouden op vrijdag 22 februari. Wie wil deelnemen, kan zich inschrijven via //conferencepublichistory.leidenuniv.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×