Rembrandt en zijn vrouwen. Foto: PR.

'Rembrandts Spiegel' multimediale theatervoorstelling

‘Rembrandts Spiegel’ van beeldend kunstenaar en cineast Peter Greenaway, is een multimediale voorstelling over het leven van meesterschilder Rembrandt van Rijn. Deze unieke muziektheaterproductie, vol barokke en filmische elementen wordt uitgevoerd door Productiehuis Rotterdam. Het stuk belicht niet alleen zijn leven als kunstenaar, maar benadrukt vooral zijn menselijke kant, zoals zijn angst om blind te worden, zijn kwetsbaarheid en bezorgdheid over de vergankelijkheid van het leven. Daarnaast wordt zijn relatie met de drie belangrijkste vrouwen in zijn leven belicht: Saskia van Uylenburgh, Geertje Dircks en Hendrikje Stoffels.

Cineast en beeldend kunstenaar Peter Greenaway verdiept zich al geruime tijd in het leven van Rembrandt van Rijn. Na De Nachtwacht (2006), een licht- en geluidsinstallatie in het Rijksmuseum en de speelfilm Nightwatching (2007) maakt hij nu met regisseur Saskia Boddeke en componist Vincent van Warmerdam (Orkater/Mexicaanse Hond) de muziektheaterproductie Rembrandts Spiegel.

De productie wordt live begeleid door het ensemble Domestica Rotterdam. De muzikale leiding van Rembrandts Spiegel is in handen van Wim Steinmann.

De voorstelling vindt plaats in de Leidse Schouwburg op 20 februari, aanvang 20.15 uur. Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding in de Bonbonnière. Deze voorbespreking begint om 19.30 uur en is een geheel kosteloze service voor de bezoekers van de Leidse Schouwburg. De inleiding kan men reserveren bij de online bestelling of bij de kassa van de Leidse Schouwburg.

Reserveren is mogelijk via: 0900-900 1705 (25 ct pm), of via de Online kaartverkoop: www.leidseschouwburg.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×