Middag over spastische dikke darm

Het Diaconessenhuis en de PDS Belangenvereniging organiseren op zaterdag 23 februari een voorlichtingsbijeenkomst over het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS).Zo’n 10% van de Nederlanders kampt met klachten die te maken hebben met PDS, dat ook wel een spastische dikke darm genoemd wordt. PDS is dan ook de meest voorkomende chronische darmstoornis.Hoewel men aanvankelijk dacht dat de aandoening hoofdzakelijk veroorzaakt werd door stress, heeft onlangs uitgevoerd onderzoek andere inzichten boven tafel gebracht.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst zal Maag-, Darm- en Leverartsonderzoeker drs. A. Thijssen een lezing geven over het mechanisme en de overgevoeligheid in de darmen bij PDS.Verder vertelt Marjolein van Aken die diëtist is, over voeding en probiotica.Daarnaast is ook Elly v.d. Veer, coördinator van de PDS Belangenvereniging, aanwezig.De deelnemers aan de bijeenkomst krijgen ruim de gelegenheid om vragen te stellen aan genoemde sprekers. Ook kunnen zij ervaringen uitwisselen.De voorlichtingsbijeenkomst is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in PDS en duurt van 14.00 tot 16.30 uur. Als locatie is gekozen voor het Auditorium van het Diaconessenhuis. De toegang is gratis. Aanmelden kan via elly_leo@casema.nl. Op www.pdsb.nl is meer informatie te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×