Susie Ibarra en de kids van Mundo Niños. Foto:PR.

Exclusief bezoek aan Leiden van MUNDO NIÑOS

In de komende voorjaarsvakantie zal Mundo Niños een exclusief bezoek aan Leiden brengen. Dit is zelfs een Europese primeur! Susie Ibarra en Roberto Juan Rodriguez hebben met hun project Mundo Niños (wereldkinderen vert.) met veel succes workshops gegeven op scholen en buurtcentra in achterstandswijken van New York. Mundo Niños is muziek voor kinderen in de leeftijdscategorie 6 tot 9 jaar. De kinderen leren ritme, melodieën, improvisaties en muzikale expressie op basis van wereldmuziek. Ibarra en Rodriguez geven een driedaagse workshop in Buurtcentrum ‘t Spoortje. Het resultaat van deze workshop is te zien in twee concerten in het Volkshuis op zondagmiddag 2 maart.

Rodriguez en Ibarra gebruiken Latijnse, Aziatische, Amerikaanse en Afrikaanse muziekinvloeden in de liedjes die ze de kinderen leren. In hun lessen wordt afwisselend gezongen, gespeeld, geluisterd en geïmproviseerd. Van de workshops in New York is onlangs de CD ‘This is a Beat!’ uitgekomen.

In het voorprogramma zullen het kinderkoor – met percussie – van BplusC, onder leiding van Carolien Devilee en kinderen van het Muziekcentrum Leiden Noord, onder leiding van Maarten Witkam optreden.

Concert Mundo Niños samen met het kinderkoor van BplusC vindt plaats op zondag 2 maart, om 13.00 en 15.00 uur.

Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33a Leiden Toegangsprijs: € 2,50 voor kinderen, € 5 voor volwassenen De voorverkoop is al gestart: Volkshuis ( ma t/m do 9 – 17 uur), Muziekschool, Rapenburg 22 Leiden, (ma t/m vrij 9 – 21 uur).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×