Online hulp multiculturele jongeren

De jongerensites marokko.nl, sangam.nl en hababam.nl hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe online hulpsite: hulpmix.nl. Deze site is onlangs van start gegaan en wordt ondersteund door de radiozender FunX. Khalid Mahdaoui van Marokko.nl: “Regelmatig zien wij op ons forum bijdragen van jongeren die met zichzelf in de knoop zitten, van extreme verlegenheid tot zelfmoordneigingen. Veel van de antwoorden die de bezoekers elkaar onderling geven zijn goed bedoeld, maar bieden niet altijd echte oplossingen. Tot nu toe ontbrak ‘een brug’ naar de professionele hulpverlening. Met hulpmix.nl is die brug er nu wel”.

De laagdrempelige hulpsite richt zich met name op multiculturele jongeren. Er is gebleken dat zij vaak lang rondlopen met hun problemen, voordat ze hulp zoeken.

De onderwerpen die behandeld worden zijn onder andere: eenzaamheid, verlegenheid, ruzie thuis, problemen op school, foute vrienden, loverboys, zwangerschap, verslaving en discriminatie.

Op hulpmix.nl kunnen jongeren over ruim 100 onderwerpen informatie en tips krijgen, hulp vragen aan andere jongeren en chatten met hulpverleners. De hulp is gratis en anoniem.

Meer info: www.hulpmix.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×