Politie wil corps uitbreiden naar 'virtuele wereld'

Politiebikers, surveillanten te voet, te paard of in de auto werken meestal in publiek gebied en zijn zichtbaar op straat aanwezig. Er gebeurt echter steeds meer in de virtuele wereld, waar helaas ook in groeiende mate criminaliteit te vinden is. Directeur Dienst Informatie van politie Hollands Midden, Ron Maas, is in 2005 gestart met de innovatie van de informatiebesturing. Maas: “De informatievoorziening is een belangrijk instrument voor de politie om te werken aan de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving. De ontwikkelingen op het World Wide Web gaan razendsnel en óók daar ligt een taak voor de politie. Er moet een manier gevonden worden om deze, voor de politie, nuttige informatie te filteren. Daarvoor willen we de internetsurveillanten aanstellen”. De vacature voor de werving van de internetsurveillanten is te vinden op www.computable.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×