CDA en PvdA niet eens over geld medische heroïne

De behandeleenheid voor medische heroïne aan de Roodenburgerstraat is definitief geschrapt. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde daar dinsdagavond mee in. Voor de PvdA, in het vorig college nog initiatiefnemer, bleek een toezegging van de wethouder voldoende om vóór te stemmen. De eigen wethouder, Gerda van den Berg, zegde toe met goede alternatieven voor deze doelgroep te komen. Het gaat om chronisch verslaafden. Haar partij wil dan ook dat het gereserveerde bedrag van 600.000 euro beschikbaar blijft voor de nieuwe plannen voor deze doelgroep. Coalitiepartner CDA, om ideologische reden tegen de verstrekking van medische heroïne, wil juist dat dit geld terugvloeit in de reserves.

Van den Berg was in het vorige college ook verantwoordelijk voor dit dossier. De aanwijzing van de Roodenburgerstraat voor de met rijksgeld gesubsidieerde proef veroorzaakte toen veel commotie in de betreffende wijk. De voorziening voor 25 verslaafden zou direct naast een school, sportvelden en een verzorginghuis komen. Zij verdedigde in 2007 echter met verve die keuze. Het feit dat diezelfde wethouder het nu zonder concreet alternatief zomaar weer schrapt, bleek voor SP woordvoerder Eva de Bakker onbegrijpelijk: “Wij zijn zwaar teleurgesteld.” Die mening was ook D66 toegedaan. “Uit sociale overwegingen waren we tegen deze locatie, maar dat betekent niet dat deze voorziening volledig van tafel moet worden geveegd.”, aldus Aad van der Luit.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×