Hoe denken Leidenaren over ontwerp Leidse Canon?

De Leidse bevolking wordt uitgenodigd om op drie avonden haar mening te geven over het ontwerp voor een Leidse Canon. De discussies staan onder auspiciën van achttal Leidse historische verenigingen en stichtingen. Ook kan men digitaal deelnemen en de eigen mening weergeven via de website: www.leidsecanon.nl. Op initiatief van Burgemeester Lenferink werd een speciale commissie gevormd, die het ontwerp van de Leidse Canon heeft geschreven. In deze canon wordt de geschiedenis van de stad neergelegd, van de tijd der Romeinen met het fort Matilo tot aan de komst en uitbreiding van het Biosciencepark. “De rijke Leidse geschiedenis is de ultieme uitnodiging om een Historische Canon te schrijven”, aldus Rudi van Maanen (voormalig stadsarchivaris), Cor Smit (stadshistoricus) en Hans Blom (voorzitter Oud Leiden). Volgens Blom kun je een canon niet alleen met een paar gepassioneerde Leidse historici maken, maar is de mening over de uiteindelijke inhoud van de Leidenaren zelf zeker zo belangrijk!

De conceptcanon kan vanaf heden gratis worden afgehaald op het Stadhuis, Stadsbouwhuis, de bibliotheken Merenwijk, Stevenshof en de Centrale in de stad, het Stadsarchief aan de Boisotkade en de Lakenhal. De Canon te lezen is op de website www.leidsecanon.nl.

De discussieavonden zijn op:

  • Woensdag 27 februari van 20:00 tot 22:30 uur in BplusC, locatie Bibliotheek Merenwijk
  • Woensdag 5 maart van 20:00 tot 22:30 uur in BplusC, locatie Bibliotheek Stevenshof
  • Woensdag 12 maart van 20.00 tot 22.30 uur Slotdiscussie in het Scheltemacomplex
Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×