Sculptuur van jongen, zittend op het dak van een flat. Foto: K.U.T.

Onrust in Leiden-Noord door Beelden K.U.T.

Vanmiddag werd de politie ingeschakeld, omdat er een jongen boven op een flat in Leiden-Noord leek te zitten. Het ging echter om een sculptuur, gemaakt door leerlingen van het Marecollege onder leiding van het Kunst Uitschot Team (K.U.T.). De sculpturen werden gemaakt met tape, waarmee de leerlingen eerst zelf omwikkeld werden en vervolgens een afbeelding van zichzelf ‘uittrokken’. Daarna werden de beelden aangekleed. Het ludieke gebeuren vond plaats in het kader van het vijfde lustrum van het Marecollege. In totaal werden er zes beelden gemaakt en in de openbare ruimte geplaatst. Zo werden er onder andere een bedelaar, een slapende figuur en een graffiti spuiter uitgebeeld. Voorbijgangers dachten met echte personen te maken te hebben, zo levensecht was het resultaat.

Nadat duidelijk werd dat het ging om een kunstwerk heeft de politie geen verdere actie ondernomen. De komende tijd zijn een aantal beelden te zien aan de Surinamestraat.

Meer info://www.uitschot.com

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×