Leidse afdeling ouderenbond tegen aansluiting FNV

Op de ledenvergadering van de Leidse afdeling van de ouderenbond, ANBO, afgelopen woensdagmiddag, stemden 24 leden tegen, 3 vóór en één stemonthouding betreft de eventuele aansluiting bij de FNV. Het standpunt van de Leidse leden staat hiermee haaks op de aanbevelingen van het Utrechts hoofdbestuur. De ANBO-besturen van Leiderdorp, Oegstgeest, Alphen aan de Rijn, Katwijk, Hillegom en Noordwijk gaan hun ledenvergadering eveneens in met een afwijzend advies over aansluiting. De Leidse leden zien meer in samenwerking met de andere ouderenbonden zoals PCOB en KBO. Redenen hiervan zijn de cultuurverschillen en de stugge houding van de FNV ten aanzien van de zeggenschap over pensioenfondsen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×