Naturalis krijgt 8 ton voor natuurfilms

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala dat begin deze maand plaatsvond, viel Naturalis met de neus in de boter.Bij dit gala maakt de BankGiro Loterij bekend welke cultuurdoelen een financiële bijdrage mogen verwachten.Sinds vorig jaar is Naturalis al één van de begunsdigde. Het museum kreeg daarom sowieso een bedrag van 300.000 euro.

Maar dat was nog niet alles. Het museum had een aanvraag ingediend voor de financiering van de opbouw van een collectie natuurfilms. Voor de realisatie van dit grootschalige project heeft de BankGiro Loterij in totaal 800.000 euro geschonken.Samen met Beeld en Geluid gaat Naturalis nu aan de slag met de opbouw van een grote collectie natuurfilms. De films van Hugo van Lawick vormen hierbij een startpunt, maar binnenkort kunnen ook amateurs hun bijdrage leveren.De films worden aan het publiek getoond tijdens tentoonstellingen. Ook zullen ze op een website te zien zijn.Doel van het project is het opbouwen, behouden en ontsluiten van een collectie natuurfilms alsonderdeel van het cultureel erfgoed.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×