Jeugdkampioenen in het zonnetje gezet

Hoewel het afgelopen woensdag mistig was, werden de Leidse jeugdkampioenen in het zonnetje gezet. Zij werden ’s middags ontvangen in de Burgerzaal van het Stadhuis, waar wethouder Sport Marc Witteman, hen huldigde en voorzag van een mooie attentie.Hij zij onder andere: “Ik ben ongelooflijk trots op jullie geweldige prestaties. Er sporten zoveel jongeren in Leiden en op zo’n geweldig niveau. Jullie zetten Leiden echt op de kaart als sportstad!”. Na het formele gedeelte, nam hij nog even de tijd om met enkele kampioenen persoonlijk kennis te maken.

Onder de kampioenen die gehuldigd werden, bevonden zich Leonore Braggaar die Nederlands kampioen schaken in de categorie t/m 16 jaar is, Rosalie van der Hoek: Nederlands kampioen tennis in de categorie 1e jaars, en Roxanne van Hemert die Nederlands schaatskampioen allround en Nederlands kampioen sprint, werd, beide bij de junioren. Andere kampioenen blonken uit in onder meer acrogymnastiek, American football, atletiek, bowlen, kunstrijden, langlaufen, roeien, schermen, twirling, wushu/kung fu en zwemmen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×