Directeur Museum Boerhaave tot hoogleraar benoemd

Dr. Dirk van Delft, directeur van het Leidse Museum Boerhaave is per 15 februari benoemd tot hoogleraar Materieel Erfgoed van de Natuurwetenschappen aan de Universiteit Leiden. Van Delft (1951) is de eerste die deze bijzondere leerstoel zal bezetten. Van Delft:”De collectie is de ruggengraat van het museum. In het museum willen we de collectie beheren, onderhouden, restaureren en uiteraard aan het publiek laten zien. Maar we willen ook wetenschappelijk onderzoek doen naar en met de collectie, want daar wordt die rijker van. Als je de context van de objecten kent, dan verrijkt dat de collectie als geheel. Ik heb de ambitie om het museum wetenschapshistorisch sterker te profileren”.

Van Delft studeerde wis- en natuurkunde in Leiden en promoveerde op het proefschrift Heike Kamerlingh Onnes: ‘Een biografie’. Voordat hij in 2006 als directeur van Museum Boerhaave in dienst trad, was hij chef van de wetenschapsredactie van NRC Handelsblad.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×