Foto: Ben van Duin

Overrompelende dansvoorstelling: 'The Autopsy Project'

Choreograaf André Gingras verbindt in de dansvoorstelling ‘The Autopsy Project’ twee doorslaggevende momenten uit de geschiedenis van de wetenschap: Het Manhattan Project, waarin atoomgeleerden de mensheid vooruit wilden helpen, met de atoombom als neveneffect en de anatomische studies van Leonardo da Vinci, een wetenschappelijk project met juist mooie en nuttige resultaten voor de mensheid. Gingras brengt wetenschap en kunst in een spectaculair bewegingsspel bij elkaar, waarbij de dansers aan hoge stellages hangen, of met elkaars lichaam slepen. Het NRC Handelsblad schrijft over de voorstelling: “The Autopsy Project is een even overrompelend spektakel als een subtiele voorstelling over ‘la condition humaine’, een absoluut hoogtepunt en een meesterwerk!”

De dansvoorstelling vindt plaats in het Laktheater op zaterdag 23 februari, aanvang 20.30 uur. Kaarten zijn te bestellen via: www.laktheater.nl.

Meer info over André Gingras: www.korzo.nl

Een korte demo is te vinden op //nl.youtube.com/watch?v=8dB2_70Hxzc

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×